31 травня у Переяславі-Хмельницькому до реанімації потрапив 5-річний Кирило з тяжкою травмою голови. Батьки знайшли сина на вулиці з розбитою головою і подумали, що він вдарився об бордюр. Однак згодом медики підтвердили, що у дитини вогнепальне поранення.

За наявною інформацією, до поранення хлопчика причетні двоє працівників Переяслав-Хмельницького відділу поліції. Підозрювані – старший сержант Володимир Петровець та лейтенант Іван Приходько. На момент скоєння злочину вони перебували поза службою і були нетверезими.

Читайте такожПідозрювані в убивстві дитини патрульні не проходили огляд на стан алкогольного сп’яніння – прокурор

Розглядається версія, що п’яні патрульні стріляли по бляшанках з вогнепальної зброї, але влучили у хлопчика.

За словами рідних Кирила, поліцейські були настільки п’яні, що не пам’ятають, хто з них стріляв. Організм маленького Кирила не витримав, і надвечір 3 червня він помер у лікарні Києва.

Після цієї звістки сотні активістів прийшли під будівлю МВС. Вони вимагали притягнути до відповідальності всіх причетних, а також відставки міністра Арсена Авакова.

Під натиском активістів подав у відставку керівник поліції Київщини Дмитро Ценов. Також у Переяслав-Хмельницькому відсторонили керівників поліції від виконання службових обов’язків.

Суд арештував підозрюваних на 60 діб без внесення застави. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.