Князєв повідомив, що 22 травня був змінений весь особовий склад керівників блоку превенції Київської області / УНІАН

Голова Національної поліції України Сергій Князєв наказав перевірити всі факти негідної поведінки співробітників поза службою у зв’язку із вбивством 5-річного хлопчика на Київщині.

Таке завдання він дав на позаплановій нараді із керівниками структурних та територіальних підрозділів поліції, повідомили у Департаменті комунікації НПУ.

«Сергій Князєв поставив завдання всім відповідним підрозділам негайно провести перевірку всіх заяв та скарг громадян щодо ганебної або неналежної поведінки поліцейських поза службою», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Князєв наказав на контроль взяти не тільки несення служби особовим складом, а й поведінку поза службою. За його словами, за негідну поведінку, правопорушення у побуті співробітник має нести відповідальність.

Читайте такожВбивство хлопчика на Київщині: Аваков розповів про п'ятьох підозрюваних

Князєв повідомив, що 22 травня було змінено весь особовий склад керівників блоку превенції Київщини – від заступника начальника поліції області до начальника відділу та відділення саме у Переяслав-Хмельницькому підрозділі. «Ми виявили в області (Київській – УНІАН) системні проблеми у блоці превенції, і кілька тижнів тому було прийнято рішення про зміну всього керівного складу цих підрозділів. За два роки служби на посаді голови було мало областей, на відміну від Київської, куди я приїздив і звільняв всю вертикаль блоку громадської безпеки», - зазначив очільник Нацполіції.

Він додав, що на всі керівні посади були призначені здебільшого молоді працівники, які показали позитивні результати в роботі. «Незважаючи на такі кардинальні зміни, ми не встигли найголовнішого – запобігти смерті дитини. Попередніми доповідями службового розслідування у Переяслав-Хмельницькому встановлено, що один із затриманих поліцейських системно порушував суспільні норми поведінки. Місцеві жителі мали до нього багато претензій людського характеру. Але реакції з боку керівників підрозділу не було», – сказав Князєв.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня у Переяслав-Хмельницькому патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Вони влучили у 5-річного Кирила, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

Патрульні підозрюються у грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ).

4 червня Голосіївський райсуд Києва обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою до 30 липня без альтернативи внесення застави.

Сьогодні, 5 червня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що не збирається писати заяву про відставку у зв'язку з вбивством дитини. Також, на його думку, не повинен через це йти у відставку і голова Нацполіції Сергій Князєв.