Адвокат відвідала в колонії незаконно засудженого українського активіста Балуха / фото Радіо Свобода

Незаконно засудженого українського активіста Володимира Балуха в колонії в російському Торжку відвідала адвокат Ольга Дінзе.

Як повідомляє Крим.Реалії, Ольга Дінзе відвідала колонію вчора, 10 червня.

"Вчора вдалося його відвідати в навчально-профілактичному закладі. Почуває він себе трохи краще, спали набряки. Але особливого лікування, як і діагнозу, досі йому не поставили. Йому дають серцеві ліки і заспокійливі. Більше ніяких ліків не дають. Він скаржиться виключно на головний біль і зліва, у грудній клітці", - зазначила Дінзе.

Відео дня

За її словами, Балух принципово не їсть їжу, якою годують у російській колонії.

"Йому прийшла нарешті посилка, яку відправили ще до його поміщення в ШІЗО. Частина продуктів прострочена, але йому досить. Їжа поки що є. Він принципово не харчується в колонії", - додала адвокат.

Читайте такожПолітв'язень Балух написав листа із штрафного ізолятора

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 набоїв і кілька тротилових шашок.

5 липня 2018 року підконтрольний Росії так званий "Роздольненський районний суд" засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ, порушених за нібито зберігання боєприпасів і нібито побиття начальника ІТТ.

3 жовтня так званий "верховний суд" в Криму після розгляду апеляції скоротив 5-річний термін ув'язнення Балуху до 4 років і 11 місяців.

З 29 березня 2019 року Балуха утримують в колонії в м. Торжок Тверської області РФ.

4 червня стало відомо, що Балуха після кількох місяців утримання в штрафному ізоляторі колонії перевели до тюремної лікарні, він пройшов медичне обстеження, результати якого поки що невідомі.

Адвокат Балуха Ольга Дінзе висловила думку, що адміністрація колонії систематично поміщає його в ШІЗО, щоб виключити умовно-дострокове звільнення кримчанина. Українському консулу відмовляють у зустрічі з Балухом.