Балух написав, що його тримають в одиночній камері ШИЗО / Громадське

Політв'язню, громадянину України Володимиру Балуху, незаконно засудженому російським судом, на 15 діб продовжили термін перебування в штрафному ізоляторі колонії № 4 м. Торжок (Тверська область, РФ).

Як інформує на сторінці у Facebook "Кримська правозахисна група", про це Балух повідомив в листі українській активістці з Латвії.

Відео дня

Читайте такожУ США закликали Росію звільнити всіх українських політв'язнів з Криму

Балух написав, що його тримають в одиночній камері ШІЗО, де він постійно мерзне, ночами прокидається від холоду.

У своєму листі українець повідомив, що раніше в керченській колонії у нього зникли речі, в тому числі вишиванка. "А от мою вишиванку разом з футболкою "з козаком" разом з іншими речами відпрацювали (віджали, вкрали, присвоїли шахрайським шляхом - усі визначення вірні) в Керченській ВК-2 так звані співробітники", - повідомив Балух.

Лист датований 4 травня. Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 набоїв і кілька тротилових шашок.

5 липня 2018 року підконтрольний Росії так званий "Роздольненський райсуд" засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ, порушених за нібито зберігання боєприпасів і нібито побиття начальника ІТТ.

3 жовтня так званий "верховний суд" в Криму після розгляду апеляції скоротив 5-річний термін ув'язнення Балух до 4 років і 11 місяців.

З 29 березня 2019 року Балух відбуває покарання в колонії в м. Торжок Тверської області РФ.

4 квітня українця помістили в штрафний ізолятор, де ув'язнених утримують в суворих умовах на хлібі і воді. Він мав перебувати там до 19 квітня. Російські тюремники відмовилися приймати посилки з продуктами і речами, аргументувавши тим, що поки ув'язнений перебуває в ШІЗО, посилки і побачення йому не дозволяються.