REUTERS

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Національний центр управління у кризових ситуаціях (НЦУКС) МНС.

"06:00 мск вантажні автомобілі з гуманітарною допомогою для жителів Донецької і Луганської областей вийшли з Ногінського рятувального центру МНС в Ростовську область", - сказав співрозмовник агентства.

Читайте такожМЗС вимагає від Росії не займатися контрабандою під виглядом доставки "гуманітарки"

Відео дня

Наголошується, що це тільки частина машин, які увійдуть до складу чергової колони, вона буде формуватися в Донському рятувальному центрі в Ростовській області.

"Тут до машин з Ногінська приєднаються автомобілі з інших регіонів. Після того, як колона буде сформована, вона відправиться на Донбас", - повідомили в НЦУКС.

Як повідомляв УНІАН, Росія з літа 2014 року направляє в зону бойових дій на Донбасі так звані "гуманітарні конвої" - колони вантажівок, вміст яких нікому невідомо, оскільки українські прикордонники, митники, а також представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не мають можливості оглядати вантажі.

У РНБО заявляють, що всі російські "гумконвої" є лише підтримкою бойовиків. Головним чином, вантажівки ввозять на підконтрольні терористам території боєприпаси, сухі пайки, зброю.

23-й так званий "гумконвой" з Росії у складі 124 автомобілів прибув 2 квітня на тимчасово окуповану територію сходу України через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган".

Шість вантажівок перевозили небезпечні гербіциди. Також у колоні були автомобілі з вантажем негуманітарного характеру: три машини - з піноутворювачем і одна - з металоконструкціями.

У МЗС України зазначають, що незважаючи на неодноразові протести української сторони, Росія продовжує практику вторгнення в Україну "контрабандних конвоїв", грубо порушуючи при цьому міжнародне право і українські закони.