УНИАН

Про це ТАСС повідомив його адвокат Дмитро Динзе.

"Йому пред'явлено в остаточній редакції. Він звинувачується за статтею 205.4 КК РФ "Створення терористичного спільноти", йому також додали статтю 222 "Незаконне зберігання зброї", - сказав адвокат.

За його словами, в остаточній редакції є суттєві зміни в порівнянні з первісним текстом обвинувачення, однак він не може про них розповісти, так як дав підписку про нерозголошення матеріалів справи.

Відео дня

Читайте такожБерлінська Академія мистецтв закликала Росію негайно звільнити Сенцова

"Розслідування справи має завершитися в кінці цього місяця, це все, що я можу поки сказати",- зазначив Динзе.

Як повідомляв УНІАН, Лефортовський районний суд Москви продовжив Сенцову термін ув'язнення під вартою на один місяць - до 11 травня.

Нагадаємо, український режисер Сенцов, а також активісти Олександр Кольченко, Олексій Чирній і Геннадій Афанасьєв в травні 2014 року були затримані в окупованому Росією Криму співробітниками ФСБ. Їм інкримінують підготовку терактів.

26 грудня Лефортовський районний суд Москви задовольнив клопотання слідства і продовжив до 11 квітня 2015 року термін утримання Сенцова під вартою.

У грудні в Генпрокуратурі заявили, що Сенцов і Кольченко є громадянами Росії, оскільки після анексії півострова вони не висловлювали бажання зберегти інше громадянство.

Сам Сенцов неодноразово заявляв, що є громадянином України.