Один з найбільших українських операторів телекомунікацій "Укртелеком" з 1 лютого 2020 року припинить надання послуг фіксованого телефонного зв'язку, що здійснюється з таксофонів.

З розвитком сучасних комунікацій послуга таксофонів є збитковою. Якщо у 2017 році щомісяця українці близько 900 тисяч хвилин витрачали на розмови з таксофонів, то вже у 2019 році – менше 380 тисяч хвилин.

Читайте також"Укртелеком" почав підключати села до оптоволоконного інтернету

Сьогодні в Україні близько 4800 таксофонів, майже всі вони знаходяться в містах. В середньому з одного таксофона люди проводять по 2,5 хвилини розмов на день.

Повідомляється, що оператор зосередився на модернізації та розвитку телекомунікаційної інфраструктури, щоб надавати клієнтам сучасні послуги, зокрема, оптичного інтернету.

Однак у деяких мегаполісах таксофони продовжують працювати та мають символічне значення. Наприклад, в Лондоні червоні телефонні будки – одне з найпопулярніших місць для фото, а в Нью-Йорку їх замінили сучасними кіосками Link. Кожен оснащений Wi-Fi, зарядним пристроєм, кнопкою аварійного виклику та іншими додатками.

Як повідомляв УНІАН, "Укртелеком" припинить підключення домашніх радіоточок з 1 січня 2020 року. У компанії повідомили, що на сьогоднішній день послуга проводового радіо через свою застарілість невигідна і незручна, однак існуючі абоненти продовжать користуватися дротовим радіо на діючих умовах.