Ілюстрація REUTERS

Один з найбільших українських операторів телекомунікацій "Укртелеком" з 1 лютого 2020 року припинить надання послуг фіксованого телефонного зв'язку, що здійснюється з таксофонів.

Читайте такожВ Україні подорожчав стаціонарний телефонний зв'язок

Про це повідомила прес-служба компанії.

Відео дня

"Розвиток різних каналів комунікацій призвів до зменшення попиту на колись затребувані послуги таксофонів... "Укртелеком" прийняв рішення про припинення з 01.02.2020 року надання послуг фіксованого телефонного зв'язку, що надаються з таксофонів", - сказано в повідомленні.

У компанії зазначили, що обладнання, яке використовується на таксофонній мережі, фізично і морально застаріло, і взагалі не виробляється в Україні, а також це викликає складнощі з експлуатацією.

Також у компанії повідомили, що протягом останніх років послуга телефонного зв'язку, наданої з таксофонів, є збитковою.

"Якщо, наприклад, у 2017 році щомісяця було близько 900 тисяч хвилин розмов з допомогою таксофонів, то вже у 2019 році - менше 380 тисяч хвилин. Це в рази менше, що цілком зрозуміло. Адже, через доступність сучасних послуг (мобільний зв'язок, комунікатори, менеджери та інше), послуги таксофони втратили соціальну значимість", - додали в компанії.

Повідомляється, що оператор зосередився на модернізації та розвитку телекомунікаційної інфраструктури, щоб надавати клієнтам сучасні послуги, зокрема, оптичного інтернету.

"Сподіваємося на розуміння тих небагатьох користувачів послуги й впевнені, що в разі необхідності вони виберуть для себе сучасний і доступний канал комунікації", - відзначили в "Укртелекомі".

Повідомляється також, що в даний час "Укртелеком" реалізує проект з розвитку оптики й підключає до неї села, щоб тисячі жителів могли користуватися швидким інтернетом і телебаченням.

Як повідомляв УНІАН, "Укртелеком" припинить підключення домашніх радіоточок з 1 січня 2020 року. У компанії повідомили, що на сьогоднішній день послуга проводового радіо через свою застарілість невигідна і незручна, однак існуючі абоненти продовжать користуватися дротовим радіо на діючих умовах.

Довідка УНІАН. Компанія "Укртелеком" - найбільший оператор фіксованого зв'язку України.

Компанія надає широкий спектр телекомунікаційних послуг у всіх регіонах країни. Є одним з лідерів серед провайдерів фіксованого інтернету в Україні з найбільшим інтернет-покриттям і розгалуженої оптичною мережею. Контрольний пакет акцій компанії належить групі українського бізнесмена Ріната Ахметова "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ).