Кількість користувачів проводового радіо в Україні постійно скорочується / фото news.n7w.com

Один з найбільших українських операторів телекомунікацій "Укртелеком" з 1 лютого 2020 року припинить надання послуги проводового радіо в чотирьох областях України.

Читайте такожВ Україні з лютого 2020 року відключать таксофони

Про це повідомила прес-служба компанії.

Відео дня

"Жителі Одеської, Миколаївської, Херсонської та Закарпатської областей зробили вибір на користь сучасних каналів комунікацій. Проводове радіо тут втратило популярність. Випливаючи з невеликої кількості абонентів, збитковості послуги, застарілого обладнання і неможливості проведення його ремонту, прийнято рішення про припинення надання послуг у цих областях з 1 лютого 2020 року", - сказано в повідомленні.

Оператор зазначив, що через розвиток цифрових засобів комунікацій і наявності безкоштовної альтернативи, кількість користувачів проводового радіо в Україні постійно скорочується.

Також щороку стає істотно менше абонентів цієї застарілої послуги (зараз компанія обслуговує 330 тисяч домашніх радіоточок), а в деяких містах і областях проводове мовлення взагалі втратило свою популярність як засіб комунікації.

"Сьогодні послуга проводового радіо через свою застарілість невигідна і незручна. Зараз є багато різних сучасних каналів комунікацій, зокрема ефірне мовлення, телебачення та інтернет, яким громадяни та віддають перевагу. До речі, працівники радіо теж активно переходять в інтернет, де є можливість завантажувати й слухати радіо на гаджетах", - додали в компанії.

В "Укртелекомі" також зазначили, що деякі сучасні джерела інформації є абсолютно безкоштовними, на відміну від домашньої радіоточки, абонплата за яку становить 35 гривень з ПДВ в місяць.

Компанія повідомила, що продовжить підтримувати мережу проводового мовлення в тих регіонах, де є користувачі, а існуючі абоненти послуг продовжать користуватися дротовим радіо на діючих умовах.

Як повідомляв УНІАН, "Укртелеком" припинить підключення нових домашніх радіоточок з 1 січня 2020 року

Довідка УНІАН. Компанія "Укртелеком" - найбільший оператор фіксованого зв'язку України.

Компанія надає широкий спектр телекомунікаційних послуг у всіх регіонах країни. Є одним з лідерів серед провайдерів фіксованого інтернету в Україні з найбільшим інтернет-покриттям і розгалуженої оптичною мережею. Контрольний пакет акцій компанії належить групі українського бізнесмена Ріната Ахметова "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ).