Двоє підлітків до смерті побили волонтера Артема Мірошниченка в Бахмуті / facebook.com/mirartem

Обом підліткам, підозрюваним у смертельному побитті волонтера Артема Мірошниченка, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, Донецький апеляційний суд скасував ухвалу Артемівського міськрайонного суду та обрав цей запобіжний захід другому підозрюваному.

Раніше Артемівський суд відправив цього підлітка під цілодобовий домашній арешт.

Обидва фігуранти кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України, на час проведення досудового розслідування перебуватимуть за ґратами.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 29 листопада у Бахмуті Донецької області двоє підлітківпобили волонтера Мірошниченка. 5 грудня він помер у лікарні.

Читайте такожУ Бахмуті попрощалися з Артемом Мірошниченком, якого вбили за українську мову

За даними поліції, двоє підлітків побили Мірошниченка з хуліганських мотивів. У поліції стверджують, що цей злочин не пов’язаний з ненавистю з боку підозрюваних до Мірошниченка саме за те, що він відповів їм українською мовою.

Водночас місцеві ЗМІ та проукраїнські активісти наполягають, що конфлікт між підлітками та Мірошниченком розпочався саме з претензій з боку підозрюваних, чому він розмовляє українською. Після цього підлітки жорстоко побили Мірошниченка.

6 грудня в МВС заявили, що справа про побиття Мірошниченка перекваліфікована на умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть.