Волонтер у комі / facebook.com/mirartem

У Бахмуті Донецькій області жорстоко побили волонтера Артема Мірошниченка, який з 2014 року допомагав військовим.

Потерпілий перебуває у тяжкому стані, пише на своїй сторінці у Facebook брат волонтера.

Читайте такожУ Миколаєві побили журналіста (відео)

Відео дня

За інформацією Сергія Мірошниченка, його брат отримав тяжкі травми. Артему зробили складну операцію, він перебуває у комі. У потерпілого попереду тривале лікування і реабілітація, родина просить про допомогу.

"Артема неподалік від будинку знайшли сусіди. Стан брата тяжкий, у нього перелом склепіння черепа, лікарі утримуються від прогнозів. Ми з Артемом від самого початку війни допомагали українській армії. Коли місто було окуповане, допомагали військовим інформацією про ворога, а ночами зривали прапори з будівель "ДНР" і розфарбовували дерева у синьо-жовті кольори, щоб всі бачили, що в Бахмуті не вбили Україну, і людям було легше чекати на звільнення. А після звільнення Артем допомагав у госпіталі, перечистив, напевно, тонни картоплі на харчоблоці, а я ходив плести сітки. Артем розмовляє лише українською, як і я, і навіть останній його пост — про рідну мову", - написав брат потерпілого.

Сергій Мірошниченко не відкидає, що братові могли помститися за допомогу військовим, хоча раніше їм не погрожували.

У поліції Бахмута повідомили, що відкрито кримінальне провадження за фактом завдання тяжких тілесних ушкоджень, підозрювані затримані, передають "Факти". Однак розповісти подробиці події категорично відмовилися.

Раніше в Луганській області сталося звіряче вбивство ветерана АТО Юрія Гундаря.