Волонтер помер / facebook.com/mirartem

Активіст і волонтер із Бахмута Артем Мірошниченко помер у лікарні після побиття, яке сталося ввечері 29 листопада.

Про це повідомила глава правління Центру прав людини Тетяна Печончик у Facebook.

«Помер активіст і волонтер із Бахмута Артем Мірошниченко, на якого було скоєно напад увечері 29 листопада. Про це повідомляє брат Артема Сергій Мірошниченко. Увесь цей час Артем знаходився в комі. У Мірошниченка було діагностовано перелом основи черепа та проведено складну операцію», - зазначила вона.

Відео дня

Читайте такожУ Рівному за загадкових обставин загинула мати трьох дітей (відео)

Печончик додала, що особистих речей під час нападу викрадено не було.

«Поліція встановила, що нападників було двоє. Одному 16 років, раніше несудимий, а другому 17 років, судимий за пограбування у минулому році. За даними поліції, 16-річний «безпричинно» напав на Артема, побив і кинув головою об плиту. Інший просто спостерігав. Обоє нападників були п'яні. Згодом суд відправив одного з них під домашній арешт. На суді хлопець пояснив, що побив Мірошниченка, бо займався боксом і єдиноборствами і хотів «перевірити свої навички боротьби». Брат Артема, розповів, що не вірить у версію поліції про випадковий напад і вважає, що на Артема напали через його проукраїнську позицію», - розповіла Печончик.

Артем був активістом волонтерської групи «Бахмут Український». У 2014-2015 роках він плів сітки для військових, чистив картоплю для годування поранених у шпиталі. Артем розмовляв українською і ходив на заходи та волонтерські акції допомоги.

Раніше повідомлялося, що в Бахмуті Донецькій області жорстоко побили волонтера Артема Мірошниченка, який з 2014 року допомагав військовим.