Версій катастрофи поки що немає \ MASH

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) України заявляють, що наразі причини катастрофи в Ірані літака компанії "Міжнародні авіалінії України" встановлюються.

Читайте такожВ авіакатастрофі загинуло 147 іранців і 32 іноземці - іранські ЗМІ

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу сказав начальник відділу менеджменту кризових ситуацій Департаменту консульської служби МЗС, координатор оперативної кризової групи департаменту Максим Коваленко.

"Наразі консул і посол знаходяться в аеропорту, працюють з рятувально-пошуковими службами і з адміністрацією аеропорту", - заявив Коваленко.

За його словами, дипломати займаються роботою консульсько-правового характеру, пов'язаною з ідентифікацією тіл.

Також він зауважив, що працює створена комісія в Ірані, розслідуються причини катастрофи. "Поки що жодної версії не озвучено", - сказав Коваленко.

Крім того, він наголосив, що ще немає інформації про те, чи були знайдені "чорні скриньки" на місці катастрофи. "Зараз ця інформація перевіряється безпосередньо поблизу аеропорту", - сказав Коваленко.

"Причина встановлюється комісією, і тільки після рішення спеціально створеної комісії буде озвучена причина падіння літака", - зауважив Коваленко і додав, що навіть попередньої причини ще немає.

Також він наголосив, що версій катастрофи поки що немає.

На запитання, чи розглядається версія помилкового збиття літака іранською ракетою, дипломат відповів, що в МЗС такої версії немає.

При цьому однією з можливих версій він назвав проблему несправності двигуна літака. "Але, знову ж таки, причина може бути зовсім іншого характеру", - додав Коваленко.

За його словами, у Тегерані зараз представники посольства України проводять переговори з місцевими службами.