МЗС готує списки жертв авіакатастрофи \ MASH

Міністерство закордонних справ (МЗС) готує списки пасажирів, їх буде оприлюднено найближчим часом.

Читайте такожАрабське ЗМІ Al Hadath: український Боїнг випадково збили сили ППО Ірану

Про це сказанов в повідомленні на сайті президента Володимира Зеленського. "З’ясовуємо, хто точно сів у літак, щоб не було розбіжностей", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

"На місці подій, в аеропорту «Імам Хомейні», перебувають посол і консул України в Ірані. За моїм дорученням апарат РНБО створив оперативний штаб. Спеціальні борти для відправки в Тегеран по лінії МЗС і Міноборони для вивезення тіл загиблих підготовлено, чекаємо на погодження іранської сторони для відльоту", - йдеться в повідомленні. 

Також у своєму зверненні Зеленський зазначив, що вилітає до Києва. "Всі заходи тримаю на особистому контролі. Дуже прошу всіх утриматися від спекуляцій і висування неперевірених версій стосовно катастрофи до офіційних повідомлень", - зазначив президент.

Тим часом, стало відомо, що на борту літака серед пасажирів знаходилися два українці, а також приблизно 13 членів екіпажу з України. Решта пасажирів на борту Boeing 737 були іноземні громадяни. Зокрема, громадяни Ірану - 71; громадяни Канади -73; громадяни Німеччини - 4; громадяни Великобританії - 3; громадяни Швеції - 8; громадяни Афганистану - 6.

В самому МЗС зазначили, що заа попередньою інформацією представника авіакомпанії Міжнародні авіалінії України, 08.01.2020 після зльоту з міжнародного аеропорту Імам Хомейні (Тегеран) пасажирський літак авіакомпанії зазнав катастрофи і впав неподалік аеропорту. За інформацією, яка уточнюється, пасажири зазначеного рейсу та екіпаж загинули. Уточнена інформація щодо загиблих громадян України буде оприлюднена додатково.

У Департаменті консульської служби створено оперативну кризову групу, телефон гарячої лінії - 238 16 57.