Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року \ фото УНІАН

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка прокоментував перебіг розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Читайте такожСуд відмовився змінювати запобіжний захід підозрюваному у справі Шеремета Антоненку

Як передає кореспондент УНІАН, у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання про начебто низьку якості підозр у справі, генпрокурор сказав: "Підозри якісні. Доказів для того, щоб розпочати кримінальне переслідування, було достатньо на той момент. Це означає, що кримінальне переслідування осіб було розпочате на підставі достатнього обсягу доказів. Підозри визнані судом обгрунтованими і не один раз".

Відео дня

За словами Рябошапки, для того, аби "передати справу до суду, а це наступний етап, необхідно зібрати додаткову кількість доказів".

"Зараз слідство саме над цим працює", - сказав генпрокурор.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь, а також у справі фігурує подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Підозри вручили Антоненку, якого слідство вважає організатором вбивства, Кузьменко, яка, на думку слідства, разом з ним закладала вибухівку під авто журналіста, та Дугарь, яка напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.

Антоненка і Кузьменко суд арештував, Дугарь обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.