Суд залишив у силі нічний домашній арешт підозрюваної Дугарь / фото УНІАН

Підозрювану в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета військову медсестру Яну Дугарь Київський апеляційний суд залишив під нічним домашнім арештом.

Як передає кореспондент УНІАН, таким чином колегія суддів Київського апеляційного суду залишила без змін ухвалу Печерського райсуду Києва від 5 лютого, згідно з якою Дугарь перебуває під нічним домашнім арештом за місцем несення служби у військовій частині в Дніпропетровській області.

Також їй, як і раніше, заборонено залишати територію військової частини за винятком потреби надати невідкладну медичну допомогу або ж для проведення слідчих дій. Суд також відмовив у задоволенні клопотання народних депутатів та активістів про взяття Дугарь на поруки.

Відео дня

Читайте такожВбивство Шеремета: поліція оприлюднила нові результати експертизи щодо підозрюваної Дугарь (фото, відео)

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь. Також у справі фігурує подружжя добровольців Інни ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Антоненка слідство вважає організатором вбивства. Кузьменко, на думку слідства, закладала вибухівку під автомобіль журналіста. Дугарь напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.

Антоненку і Кузьменко суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а Дугарь - спочатку цілодобовий домашній арешт, а згодом - нічний.