Адвокати Дугарь заявили відвід судді Писанцю / фото УНІАН

Захисники однієї з підозрюваних у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета Яни Дугарь заявили відвід судді Печерського райсуду Віталію Писанцю.

Як передає кореспондент УНІАН, на засіданні суду з розгляду клопотання про подовження запобіжного заходу Дугарь адвокати заявили клопотання про проведення експертизи, а саме, порівняння зросту особи, яку прокурори вважають Яною Дугарь, зі зростом іншої підозрюваної у справі Шеремета – Юлії Кузьменко.

Читайте такожОфіс генпрокурора продовжив досудове слідство у справі Шеремета до квітня

Відео дня

Йдеться про те, що Кузьменко також потрапила на ту саму камеру відеоспостереження, що і жінка, яку слідство вважає Яною Дугарь, а оскільки зріст Кузьменко відомий, то адвокати хочуть, щоб експерти встановили зріст іншої жінки, оскільки впевнені, що він є меншим за зріст Дугарь, і порівняння зі зростом Кузьменко дозволить це довести.

Суддя Писанець відмовився задовольнити це клопотання, пославшись на те, що нібито прокурор також проти цієї експертизи, хоча прокурор не заявив жодної позиції з цього приводу.

Після цього адвокати Дугарь заявили відвід судді Писанцю вважаючи його через це упередженим.

Наразі інший суддя цього суду має розглянути питання щодо відводу, тому в засіданні розгляду клопотання про подовження запобіжного заходу Дугарь триває перерва.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь. Також у справі фігурує подружжя добровольців Інну ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Підозри вручили Антоненку, якого слідство вважає організатором вбивства, Кузьменко, яка, на думку слідства, закладала вибухівку під авто журналіста, та Дугарь, яка напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Сьогодні, 4 лютого, Печерський районний суд Києва продовжив до 3 квітня термін тримання під вартою Кузьменко. Також продовжено термін досудового слідства у справі Шеремета ще на 4 місяці.