REUTERS

На Полтавщині чотирьом підозрюваним у причетності до масових заворушень у Нових Санжарах обрано запобіжні заходи у вигляді арешту строком на 60 діб.

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

Зазначається, що на сьогодні підозри у причетності до масового заворушення (ст. 294 КК України) отримали п’ять осіб.

Відео дня

«Чотирьох з них суд взяв під варту строком на 60 діб. Ще одному оберуть запобіжний захід після встановлення місця перебування», - йдеться у повідомленні.

Оновлення.Згодом у поліції спростували поширену раніше інформацію про арешт чотирьох підозрюваних і перепросили за "неточність".

Окрім того, за даними поліції, ще одного чоловіка було затримано за підозрою у замаху на насильницькі дії стосовно поліцейського. Йому суд визначив 60 діб домашнього арешту без права залишати місце проживання у нічній час доби.

Читайте такожЗаворушення у Нових Санжарах: журналісти з'ясували, хто стоїть за провокаціями (відео)

За інформацією правоохоронців, наразі слідче управління поліції Полтавської області розслідує шість кримінальних проваджень, розпочатих у зв’язку з груповим порушенням правопорядку у Нових Санжарах.

Зокрема, розслідування триває за такими напрямами як: блокування транспортних комунікацій (ст. 279 КК України), групове порушення громадського порядку (ст. 293 КК України), масові заворушення (ст. 294 КК України), порушення рівноправності громадян залежно від національної належності, поєднані з насильством чи погрозами (ч. 2 ст. 161 КК України), замах на умисне заподіяння поліцейському тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням службових обов'язків (ст. 15 ч. 2 ст. 345 КК України) та заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку (ст. 295 КК України).

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, епіцентру коронавірусу COVID-19 в Китаї, поселили на 14-денну обсервацію у медичному центрі МВС «Нові Санжари» на Полтавщині.

Однак цьому передували протести місцевих жителів, які виступали проти прибуття евакуйованих з Китаю.

Протестувальники перекривали дорогу, кидали каміння в автобуси з людьми. Під час протистоянь 9 правоохоронців дістали поранення.