REUTERS

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи по Донбасу, народний депутат Ірина Геращенко заявляє, що бойовики шантажують Україну на теми полонених.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, сьогодні мала відбутися операція зі звільнення українців з полону бойовиків.

Відео дня

"Ми довго , майже місяць вели про це перемовини на гуманітарній підгрупі, надскладні перемовини і важку підготовчу роботу проводила СБУ. Сьогодні кілька украінських героів вже мали бути дома, зі своіми рідними. На жаль, операція не відбулася, іі перенесено. Через зрив домовленостей з боку бойовиків. Через неприйнятні умови бойовиків, які украінська сторона не приймала з самого початку. Через відверту спробу шантажу на темі полонених", - зазначила вона.

"Дуже боляче, коли відтерміновується звільнення наших героів. Але не маємо права опускати руки доти, доки в полоні залишається 153 украінці. Працюємо і боремося.... Матимемо важкі мінські перемовини 20 жовтня. Наші хлопці мають бути звільнені. Протягом роботи нашоі групи вдалося звільнити близько 60 украінців. Але наша задача і відповідальність - звільнення 153 героїв", - підкреслила Геращенко.

Читайте такожБойовики готові звільнити з полону 30 українських військових - волонтер

Як повідомляв УНІАН, раніше бойовики "ЛНР" мали намір направити Києву офіційну пропозицію щодо чергового обміну полоненими за формулою "всіх на всіх".

Сказати, що я засмучена - це нічого не сказати..... Сьогодні мала відбутися операція по звільненню украінців з полону бо...

Posted by Iryna Gerashchenko on 16 жовтня 2015 р.