/ pravda.com.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час засідання виконавчого комітету Одеської міської ради повідомив начальник управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Одеській області Іван Іщенко.

«З метою національної безпеки і забезпечення громадського порядку в місті від сьогоднішнього дня по 30-е число організовано патрулювання Одеси силами спеціальних підрозділів Національної гвардії України. Зокрема, в основному, патрулюватиме полк «Азов» для того, щоб знизити криміногенну обстановку і підготуватися до заходів 2 травня», - сказав Іщенко.

За його словами, з 8-ї ранку 30 квітня при Головному управлінні Нацполіції в Одеській області почне працювати оперативний штаб «щодо заходів 2 травня», також функціонуватиме цілодобова «гаряча лінія».

Відео дня

Іщенко звернувся до мера Одеси Геннадія Труханова з проханням мінімізувати участь людей у будь-яких громадських заходах.

«Щоб спокійно провели великодні та поминальні дні без політики», - акцентував Іщенко.

Читайте такожШкіряк про Одесу: В озброєних провокаторів стрілятимуть на ураження

Він додав, що також буде взято під посилену охорону окремі об'єкти, зокрема, з раннього ранку 2 травня - будівлю мерії на Думській площі.

«Тут стоятимуть резерви - Національна гвардія, спецпідрозділи», - пояснив Іщенко.

Нагадаємо, до Одеси вже прибуло щонайменше 300 бійців «Азова» з Маріуполя.

В місті на травневі свята, насамперед 2 травня, охорону правопорядку забезпечуватимуть близько 3 тисяч правоохоронців.

Читайте такожУ "Азові" заявили, що бійці прибули до Одеси для навчань із знешкодження ДРГ

Під час травневих свят вулиці міста також патрулюватимуть антитерористичні групи на бойовій техніці. Через можливі непередбачені обставини під час свят посилено заходи з екстреного реагування медиків у разі потреби.

Довідка УНІАН. 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинуло 48 осіб, постраждали близько 300. Почалися сутички в центрі міста, де було застрелено кілька проукраїнських активістів. Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко проросійськи налаштованих громадян. Намети загорілися, також почалася пожежа в Будинку профспілок, через яку й загинула більшість людей.