bykvu.com

Як повідомила з місця події журналістка «Телеканалу новин 24», під завалами сміття є четверо людей, передає zaxid.net.

Четвертий - працівник комунального підприємства, який спостерігав за роботою пожежників. Раніше повідомлялось про трьох постраждалих.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці рятувальники ліквідували масштабну пожежу на сміттєзвалищі в селі Великі Грибовичі Жовківського району біля Львова. 

Відео дня

Близько 15.30 на місці пожежі стався зсув твердих побутових відходів, внаслідок чого під завалами опинилися троє рятувальників.

Читайте такожПлоща пожежі на сміттєзвалищі під Львовом збільшилася

Як повідомив керівник прес-центру Головного управління ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев, після ліквідації пожежі на території Грибовицького сміттєзвалища, рятувальники проводили огляд територій з метою виявлення можливих нових осередків вогню. Раптово стався обвал побутових відходів, під яким опинилися троє працівників ДСНС. Тривають роботи з виявлення та вивільненню постраждалих.

Грибовицьке сміттєзвалище розташоване всього за 3 км від Львова. Його відкрили у 1956 році, а за 60 років тут на площі понад 30 га накопичилось сміття заввишки від 50 до 65 метрів. Окрім цього, сміттєзвалище має від 3 до 5 озер, де зберігаються, за різними даними, від 200 до 500 тисяч тонн кислих гудронів.

Про те, що Грибовицьке сміттєзвалище треба закрити, говорять з 1990-их. Проте поки альтернативної ділянки для вивезення сміття зі Львова та навколишніх районів не знайшли.