Вголос

Як повідомляє місцеве видання "Вголос", львів’яни зібрались одразу на кілька пікетів.

Так, родичі бійців АТО вимагали звільнення військовослужбовців, контракти яких були укладені до настання особливого періоду, а термін контрактів уже закінчився.

При цьому, як зазначає Zaxid.net, зоозахисники прийшли під Ратушу з вимогами звільнити директора ЛКП "Лев" Оксану Кошак. Протестувальники стверджують, що після призначення Кошак на цю посаду у ЛКП "Лев" значно погіршилось ставлення до тварин. Протестувальники принесли плакати та привели з собою кілька собак.

Відео дня

Водночас працівники "Привокзального ринку" вимагали, аби ринок, який наразі перебуває в приватній власності, був комунальним.

Також, як зазначає видання, львів’яни протестували щодо бездіяльності міського голови у питанні Грибовицького сміттєзвалища, що призвело до пожежі та загибелі рятувальників.

При цьому громадяни скандували "Ганьба!" і "Відставка!".

Водночас місцева влада посилила заходи безпеки біля мерії. Вхід до Ратуші обгородили огорожею, а відвідування башти Ратуші туристами було обмежено. Біля будівлі та всередині перебувають понад сотня правоохоронців, які не називають мети свого перебування. Частина з них екіпіровані у бронежилети та мають металеві щити.

Як повідомляв УНІАН, 9 червня під будівлею Ратуші у Львові відбулися сутички. Правоохоронці застосували до протестувальників сльозогінний газ. Також з’явилися повідомлення, що в результаті сутичок постраждала одна людина.