/ espreso.tv

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив начальник Головного управління поліції в Києві Андрій Крищенко.

"Артур Бірюк був вбитий впритул. Приблизно 12 вогнепальних поранень. На місці події були вилучені гільзи, але не від пістолету Макарова, а від пістолету іноземного виробництва. На даний час встановлено кілька свідків. З ними ведеться кропітка робота. Встановлюємо шляхи відходу, перевіряються всі місця, де могла б бути зброя, створюємо фотороботи. Проводиться додатковий огляд місця пригоди. Повністю перевіряються зв’язки загиблого", - повідомив він.

На уточнююче запитання, які версії розглядаються слідством, Крищенко відповів: "Є низка версій, у тому числі і та, котра пов’язана з минулорічною участю загиблого у бійці, яка призвела до смерті Артема Приходька, але це не основна версія. Є ще низка інших версій, які є наслідком способу життя та кримінального минулого вбитого".

Відео дня

Крищенко додав, що за фактом вбивства розпочато кримінальне провадження відкрите за ч.1 ст.115 КК (умисне вбивство). Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

У той же час, на сайті ГУ НП у Києві повідомляється, що на місце події поліція знайшла 9 стріляних гільз і дві кулі.

"Особа вбитого встановлена: це - киянин 1989 р.н., який у минулому неодноразово судимий. Більше того, з’ясовано, що потерпілий був підозрюваним у вчиненні хуліганських дій, які в тому числі призвели до смерті бійця АТО", - йдеться у повідомленні.

Тіло з численними вогнепальними пораненнями виявили біля багатоповерхівки на вулиці Зодчих.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 27 вересня 2015 року в Святошинському районі Києва в результаті наїзду автомобілем від отриманих травм у лікарні помер учасник АТО Приходько. Інцидент стався після зіткнення ветеранів АТО з групою агресивних людей, один з яких під час спроби втекти з місця події, на авто скоїв наїзд і протягнув потерпілого під машиною близько 300 метрів і зник з місця злочину.