За три роки на дорогах України загинуло понад 12 тис. осіб / Фото volynnews.com

В Україні за три роки на дорогах загинули 12,4 тис. осіб. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні, 25 квітня, на засіданні колегії Міністерства внутрішніх справ заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«За останні три роки і три місяці загинули 12,4 тис. осіб на дорогах, покалічені понад 100 тис. осіб. Я навіть не можу сказати, що це статистика. Це просто жахливі цифри, з якими ми не можемо з вами миритися», - сказав прем'єр.

Він повідомив, що фахівці розробляють рішення для виправлення такої ситуації.

Відео дня

Читайте такожПоліція протягом доби зафіксувала рекордну кількість нетверезих водіїв

«Тому глибоко переконаний, що ми повинні приділити цьому питанню більше уваги - саме безпеці на дорогах нашої держави, і така група сьогодні працює над тим, щоб напрацювати необхідні рішення, які можуть бути ухвалені на рівні уряду, і, можливо, зміни в законодавство, що стосуються безпеки дорожнього руху», - сказав Гройсман.

Читайте такожВ Україні близько 2 тисяч дітей стали сиротами через війну на Донбасі - заступник голови АП

Зазначимо, що за даними штабу АТО за три роки проведення антитерористичної операції на Донбасі з 14 квітня 2014 року загинули 2652 військових і ще 9578 отримали поранення різного ступеня.

У той же час, як повідомляли в МЗС України, з початку російської агресії, датою якої названо 20 лютого 2014 року, український народ втратив понад 9,8 тис. людей убитими, що теж значно менше, ніж втрати на українських дорогах.