Вірус вплинув на роботу ЄДЕБО / Фото facebook.com/vstyran

Вірус-вимагач Petya.A, який атакував Україну 27 червня, вплинув на початок вступної кампанії, а саме на роботу Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО). Про це повідомляє Міністерство освіти і науки на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, зазначається, що у зв’язку з масовою кібератакою, з міркувань безпеки були запроваджені тимчасові обмеження в роботі ЄДЕБО через профілактику системи, в тому числі у функціонуванні Особистого електронного кабінету вступника.

Читайте такожООН: гроші не були основним мотивом глобальної кібератаки

Відео дня

«Наразі ризики, пов’язані зі згаданою кібератакою, мінімізовані. Тому доступ до Особистого електронного кабінету вступника буде відкрито СЬОГОДНІ (відповідно до Умов вступу), але після 12:00 дня, про що буде додатково повідомлено на сайті та офіційній сторінці у Facebook МОН та Державного підприємства «Інфоресурс», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що сьогодні в Україні стратувала вступна кампанія. Відсьогодні абітурієнти можуть створити свої електронні кабінети, тому що подача заяв на вступ, як і торік, лише онлайн. У цих кабінетах заповнити електронну заяву вступники зможуть вже від 12 липня

Як повідомляв УНІАН раніше, 27 червнямасштабна хакерська атака розпочалася в Україні, вона вразила комп’ютери уряду, банків, підприємств. Про кібератаки повідомили і в інших країнах. Значної шкоди було завдано в Італії, країнах Центральної Європи та Ізраїлі.