УНИАН

Печерський районний суд Києва перейшов до закритого режиму засідань у справі про злочини на Майдані, де фігурує екс-президент України Віктор Янукович.

Читайте такожВисокопосадовцям Нацполіції оголосили підозру у справі про розстріли на Майдані«Прокурор у справі заявив клопотання про дослідження інших свідчень високопосадовців, які містяться в 38-му томі, в закритому засіданні з метою нерозголошення таємниці досудового розслідування. Наступне засідання відбудеться 17 листопада о 9:00», – йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури на сторінці у соцмережі.

Згідно з повідомленням, під час сьогоднішнього чергового засідання суд заслухав свідчення Геннадія Москаля у справі про зловживання владою Януковичем під час подій Революції гідності, що призвело до людських жертв.

Відео дня

На початку жовтня прокурори подали клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваного екс-президента України Віктора Януковича у ще одній справі про розстріли на Майдані. Відповідне провадження почав розглядати Печерський райсуд Києва. Українські суди, зокрема Оболоннський районний суд Києва, вже розглядають кримінальне провадження, в якому Януковича обвинувачують у державній зраді.

Екс-президент України, що втік до Росії після розстрілів протестувальників на Майдані, звинувачення відкидає.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану потерпіли 2,5 тис. людей, 104 з них загинули.