Від дій зловмисників постраждали щонайменше 100 громадян / фото npu.gov.ua

Столична кіберполіція викрила двох киян у втручанні в роботу електронних банківських рахунків. Про це повідомили у Київському управлінні Департаменту кіберполіції Національної поліції.

"Правоохоронці викрили 18-річну дівчину та її 27-річного спільника у втручанні в роботу електронних банківських рахунків", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожКіберполіція викрила шахраїв, які ошукали громадян на понад мільйон гривень

Відео дня

За версією слідства, спільники представлялися працівниками банку і шахрайським шляхом заволодівали грошовими коштами громадян. "Зловмисники, діючи умисно і узгоджено, шляхом обману, дізнавались у клієнтів банку конфіденційну інформацію, щодо їхніх банківських карток (PIN-коди, паролі входу до системи онлайн-банкінгу). У подальшому, через мережу Інтернет, за допомогою послуги «оплата частками», здійснювали покупки товарів в мережах різноманітних магазинів, розраховуючись онлайн банківськими картками потерпілих", - йдеться у повідомленні.

Від таких дій зловмисників постраждали щонайменше 100 громадян. Поліція встановлює інших можливих потерпілих.

Зловмисники втручалися в роботу електронних банківських рахунків / фото npu.gov.ua

Протягом двох місяців шахраї ошукали громадян на більш як 100 тисяч гривень.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисників вилучено комп’ютерну техніку, флеш-носії та документацію.

Обом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронцями також вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України.