Бірюков

Звільнених з полону бойовиків на Донбасі українців перевезуть до Києва військовим літаком Іл-76. Радник президента України Юрій Бірюков оприлюднив на своїй сторінці у Facebook фотографію літака, доповнивши її словами: «Ми чекаємо й готуємося. Києве, #Зустрінь_своїх».

Читайте такожОбмін полоненими повинен початися опівдні - Бірюков (фото)Зранку 27 грудня бойовики угруповань «ДНР» та «ЛНР» підтвердили, що вивезли з місць тримання українців, яких планують обміняти.

В українських соціальних мережах шириться хештеґ #Зустрінь_своїх. Ініціатори акції закликають увечері 27 грудня зустріти на військовому аеродромі Борисполя 74 українців, які мають бути звільнені з полону проросійських бойовиків на Донбасі в межах обміну за формулою «306 на 74».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 26 грудня ввечері представники української сторони вилетіли на Донбас напередодні обміну полоненими. Як повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ з урегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, йдеться про уповноважену Верховної Ради з прав людини Валерію Лутковську, представників ГПУ, СБУ, Міноборони, а також експертів гуманітарної підгрупи на переговорах у Мінську.