Українська Греко-католицька церква чекає від Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА на реституцію церковного майна та реабілітацію церкви.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, про це глава УГКЦ Блаженніший Святослав (ШЕВЧУК) заявив на зустрічі з Президентом України В.ЯНУКОВИЧЕМ, яка сьогодні відбулася в Києві.

«Я говорив, що наша Церква свого часу була репресована сталінським режимом і ще до сьогоднішнього часу чекає своєї реабілітації», - сказав Блаженніший СВЯТОСЛАВ, зауваживши, що питання повернення церковного майна торкнули майже всі представники Церков і релігійних організацій, що також були присутні на цій зустрічі.

Відео дня

«Тут не йдеться лише про храми. Мова йде про інші види майна, які наша Церква мала, оскільки Церква не лише молиться, а також займається виховною, навчальною, просвітницькою діяльністю», – сказав першоієрарх УГКЦ і висловив переконання, що зі свого боку Церква до практичного вирішення цього питання готова.

Також Блаженніший СВЯТОСЛАВ порушив питання богословської освіти в Україні. Він висловив вдячність владі за те, що нарешті богослів’я визнано окремим напрямком гуманітарних наук. У той самий час першоієрарх наголосив на необхідності здійснення подальших важливих кроків, з тим, щоб богослів’я «могло дійсно реально бути відкритим для акредитації на державному рівні у навчальних закладах України».

Президент України привітав Блаженнішого СВЯТОСЛАВА з недавнім його обранням главою УГКЦ великим букетом білих троянд.