Детские и социальные заведения эвакуируют / Фото УНИАН

Про це УНІАН повідомили в прес-службі уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської .

Читайте такожЗ Луганської і Донецької областей переміщено та розселено понад 27 тисяч громадян - ДСНС

Як наголошується в повідомленні, в цілому у цьому регіоні розташовано 77 державних установ для постійного проживання: 5 будинків дитини, 3 дитячих будинки-інтернати та 69 установ для людей похилого віку та людей з інвалідністю.

Відео дня

Раніше Валерія Лутковська у своєму поданні зазначила, що через збройне протистояння на Донбасі, перекриття доріг, поширення випадків мародерства і захоплення будівель, виникла безпосередня загроза для життя і здоров'я вихованців та підопічних таких закладів. Омбудсман також навела кілька можливих шляхів вирішення ситуації, що склалася, зокрема, евакуація відповідних закладів в безпечні області або ж для початку - в контрольовані українськими силовиками райони в межах вищезазначених областей. У разі, якщо евакуація є неможливою, потрібно створити спеціалізовані підрозділи охорони, харчового та медичного забезпечення, оснащені відповідним пересувним обладнанням, з метою підтримки життєдіяльності вищезазначених закладів безпосередньо за місцем їх розташування.

За поданням уповноваженого з прав людини прем'єр-міністр Арсеній Яценюк видав доручення щодо вжиття відповідних заходів для вирішення порушених питань. За інформацією прес-служби уповноваженого з прав людини, практична реалізація доручення прем'єр-міністра вже почата.