REUTERS

Як повідомили УНІАН у прес-службі ДТЕК, за час перемир'я енергетики відновили 50 підстанцій в Донецьку, які постраждали в результаті обстрілу, і в даний час працюють на пошкоджених об'єктах.

Читайте такожУ Донецьку відновлюють електропостачання

За словами директора донецьких ГРЕС «Донецькобленерго» Дмитра Жукова, до середи, 10 вересня, планується відновити максимально можливу кількість пошкоджених мереж кабельних і повітряних. «Зараз виконаємо заявки, які надходять від наших споживачів. Сподіваємося, що війна не повернеться в наше місто, і ми зможемо відновити зруйноване, підготуватися до майбутнього зимового сезону. Для цього у нас є і бажання, і можливості. Потрібно лише одне - мир», - підкреслив він, зазначивши, що у відновлювальних роботах щодня приймають участь 16-17 бригад - це більше 50 осіб.

Відео дня

Енергетики відновлюють пошкоджені в результаті обстрілу мережі, проводять необхідні ремонти електрообладнання, там, де можливо - відновлюють підстанції. Роботи ведуться по всіх районах Донецька.

Досі в Донецьку без електрики залишаються 600 будинків приватного сектору, 3 дев'ятиповерхових будинки, пошкоджені 24 трансформаторні підстанції. Найбільше від обстрілу постраждали мережі в Київському районі Донецька. Поки що складно виконати роботи в селищах Жовтневий, Грабари - там багато пошкоджень, на відновлення яких потрібен час, і мешканці цих селищ поки залишаються без електрики, йдеться в повідомленні.