Жінка загинула 25 квітня / фото Фейсбук Дмитро Крапивенко

На фронті загинула колишня журналістка, військовослужбовиця Алла Пушкарчук з позивним "Рута".

Про це повідомив військовослужбовець, колишній головний редактор "Тижня" Дмитро Крапивенко. Захисниця загинула 25 квітня на Донеччині.

"Загинула Алла Пушкарчук (Рута)", - написав він у соцмрежі. За його словами, останній раз, коли вони спілкувалися, домовилися написати один одному, "коли будуть якісь хороші новини".

Відео дня

"Їх не сталося. Стався фатальний обстріл, який забрав життя "Рути". Алла була з того покоління, що дорослішало на війні й жадібно будувало плани на майбутнє. Вона колекціонувала народні прикраси, живо цікавилася культурним життям, постила фото котиків, які з нею були повсюди. Ніхто не замінить Аллу. Ні в мирному житті, ні в воєнному. Це невідновлювана втрата у повному сенсі", - написав Крапивенко.

Він згадує, як Пушкарчук не терпіла зухвальства і зайвого пафосу. Її дуже ображало те, як чоловіки призовного віку ухиляються від призову, посилаючись на те, що вони професійні економісти, юристи тощо і вони не вміють воювати.

"До слова, я за фахом театрознавиця, але понад рік працюю в мінометному розрахунку, маю справу з відповідним програмним забезпеченням, із бусоллю, із нескінченним потоком цифр під супровід вибухів, безсонних ночей і загострення то тих, то інших хронічних болячок. Хоча ставити свій досвід за приклад небезпечно, бо ж "я сама обрала війну, хоча могла спокійно сидіти вдома"", - писала "Рута" у соцмережах.

За словами Крапивенка, "Рута" пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого та омріяну кар'єру театрознавиці, потім працювала у ЗМІ.  

За даними ІМІ, Пушкарчук стала 77-ю у списку медійників, які загинули внаслідок російської агресії проти України.

Загибель журналістів на фронті

На фронті загинув журналіст та громадський активіст Дмитро Сінченко, який долучився до лав Української Добровольчої Армії. Сінченко зник безвісти 23 серпня 2023 року під Бахмутом на Донеччині. Родина до останнього сподівалася, що воїн потрапив у полон, але нещодавно підтвердили його загибель.

Дмитро Сінченко (позивний "Перун") був бійцем Української добровольчої армії з Кропивницького, до якої приєднався після початку повномасштабного вторгнення 24 лютого.

До повномасштабного вторгнення був журналістом, політичним аналітиком, публіцистом і блогером. Дописував у видання "Український тиждень" та "Радіо Свобода". 

Вас також можуть зацікавити новини: