Дмитро Сінченко приєднався до УДА після початку повномасштабного вторгнення 24 лютого / фото Olena Sinchenko

На війні з російськими окупантами загинув журналіст та громадський активіст Дмитро Сінченко, який надягнув військовий однострій і долучився до лав Української Добровольчої Армії.

"У Дмитра була одна велика любов - Україна. Він мріяв про її світле майбутнє і намагався робити все, щоб прийти до нього, як можна швидше. Він нею жив і за неї ж віддав життя. Він був світлою, розумною, щирою, принциповою людиною", - написала його колишня дружина Олена Сінченко 8 березня у Facebook.

Вона попросила просить вшанувати памʼять Дмитра справами.

Відео дня

"Не беріть і не давайте хабарів. Боріться за свої права. Живіть по совісті і по Конституції. Говоріть українською, читайте українське, слухайте українське. Декомунізуйте та дерусифікуйте себе і простір навколо себе. Повірте, він радітиме, де б не був", - зазначила вона.

Народна депутатка Ірина Геращенко розповіла, що Дмитро Сінченко зник безвісти торік 23 серпня під Бахмутом на Донеччині. За її словами, його родина до останнього сподівалася, що воїн потрапив у полон, але нещодавно підтвердили його загибель.

Дмитро Сінченко (позивний "Перун") був бійцем Української добровольчої армії (УДА) з Кропивницького, до якої приєднався після початку повномасштабного вторгнення 24 лютого.

Він був журналістом, політичним аналітиком, публіцистом і блогером. Дописував у видання "Український тиждень", для якого писав репортажі з фронту, та "Радіо Свобода". 

За даними Інституту масової інформації, Дмитро Сінченко став 73-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії проти України.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Сили оборони за поточну добу вразили близько десятка позицій російських загарбників. Про це йдеться в Оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ.

"Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника", - йдеться у зведенні.

Вас також можуть зацікавити новини: