Бізнесмена Коломойського хотіли взяти на поруки / фото УНІАН

Апеляційний суд залишив під вартою українського бізнесмена Ігоря Коломойського. Відповідне рішення сьогодні ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, відхиливши апеляційну скаргу адвокатів бізнесмена, передає кореспондент УНІАН.

Захист просив суд повністю скасувати ухвалу суду першої інстанції та не застосовувати до Коломойського жодного запобіжного заходу.

Під час розгляду скарги захисники заявляли про чисельні процесуальні порушення у справі та винесену з порушеннями ухвалу суду першої інстанції про обрання запобіжного заходу. Крім того, адвокати наголошували на необгрунтованості підозри та непомірно великому розмірі визначеною судом першої інстанції застави. За їхніми словами, Коломойський не може внести таку заставу.

Відео дня
Апеляційний суд залишив Коломойського під вартою (фото)

Адвокати бізнесмена також заявили, що вважають необгрунтованими ризики, які стосуються того, що бізнесмен нібито може переховуватися від слідства чи тиснути на свідків. Вони підкреслили, що він сумлінно з'являвся до Національного антикорупційного бюро, що вказано у наданих суду повістках про виклик до слідчого, та самостійно прибув на судове засідання з обрання запобіжного заходу 2 вересня.

Апеляційний суд залишив Коломойського під вартою (фото)

Також, за словами захисників, Коломойський має ряд захворювань, зокрема цукровий діабет та захворювання печінки, перебування з якими під вартою небажане.

Водночас прокурор висловився проти задоволення апеляційної скарги та наполягав на ризиках ймовірних спроб Коломойського уникнути правосуддя.

Справа Коломойського - що відомо

Як раніше повідомляв УНІАН, 2 вересня бізнесмен отримав від СБУ підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 190 (шахрайство) та  ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Згодом Шевченківський районний суд Києва відправив Коломойського під варту з альтернативою внесення застави у понад 509 мільйонів гривень. 

Апеляцію на запобіжний захід суд мав розглянути ще 6 вересня, однак засідання перенесли на 25 вересня через те, що до Київського апеляційного суду ще не надійшли усі матеріали справи.

15 вересня бізнесмен отримав нову підозру у справі про заволодіння 5,8 млрд грн. Того ж дня суд збільшив розмір застави до 3,9 млрд грн.

Згодом адвокати Коломойського повідомили, що йому відмовляють у зустрічі з дружиною.

Вас також можуть зацікавити новини: