Бахмут став символом героїзму і мужності українських воїнів / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти вже девʼятий місяць переносять дату "взяття" міста-фортеці Бахмута Донецької області. Останнім часом в інфополі активізувався власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, чиї заяви покликані привернути увагу до його персони, щоб виправдати в невиконанні взятих на себе зобов’язань. 

"Це для них точка біфуркації своєрідна, тому що, як вона може не мати значення, якщо ти не пройдеш Бахмут, як ти… Але якщо ти 9 місяців не можеш узяти районний центр і майже втратив весь свій особовий склад, про яке подальше просування може йтися? Якщо не має значення, чого ж ви його так завзято штурмували 9 місяців і заявляли. Вони тільки за цей місяць разів 10-15 заявляли, що вони його оточили і що вони його вже взяли, як мінімум дороги нам обрізали", – зазначив в ефірі телеканала FREEДОМ речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий.

За його словами, попри заяви Пригожина, Бахмут все ж має для росіян значення. Маленьке місто стало абсолютним символом їхнього безсилля. При цьому Бахмут знають як символ героїзму, мужності, самовідданості, бойової вправності, ратного мистецтва українських командирів і воїнів.

Відео дня

"І тому Бахмут – це вже легенда, Бахмут – це вже загальна назва, Бахмут знають в усьому світі і знають саме завдяки мужності наших воїнів. А для них це – символ приниження і неможливості виконати навіть оперативно-тактичне завдання, не кажучи вже про стратегічне, яке вони брали, щоб до кінця березня взяти всю Донецьку область", – наголосив Череватий.

Бої за Бахмут

Окупанти вже девʼятий місяць намагаються захопити Бахмут Донецької області. Місто, де до повномасшабного вторгнення проживало приблизно 70 тисяч людей, за час запеклих боїв перетворилося на руїни. Ворог гатить по ньому з усього наявного озброєння. 

Днями росіяни застосували в Бахмуті заборонені фосфорні снаряди. При цьому супутники НАСА зафіксували сильні пожежі на північному заході Бахмута – саме там, де обороняються наші бійці.

Вас також можуть зацікавити новини: