Завдяки ударам забороненими боєприпасами супротивник не отримує якийсь тактичний успіх, зазначив захисник України / фото УНІАН

Командир роти ударних безпілотників 92-ї окремої механізованої бригади ім. отамана Сірка Сухопутних військ Збройних сил України Юрій Федоренко зазначає, що Сили оборони надзусиллями утримують місто Бахмут.

Про це він сказав в ефірі телемарафону. Відповідаючи на запитання, яким чином атаки російських окупантів забороненими фосфорними снарядами впливають на ситуацію на Бахмутському напрямку, Федоренко зазначив, що якогось тактичного успіху противнику це не дає.

Він наголосив, що Сили оборони України вживають вичерпних кроків та заходів для того, щоб виявляти вогневі засоби противника, з яких ведеться обстріл безпосередньо міста Бахмут забороненими боєприпасами.

Відео дня

"І маємо сказати, що успішно вдається їх затикати. Тому війна продовжується у повний зріст. Надзусиллями Сили оборони утримують місто Бахмут", - сказав він.

Також на запитання щодо заяв керівника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина про начебто "снарядний голод" у окупантів, Федоренко зауважив, що якщо говорити в цілому про інтенсивність ведення бойових дій, то Росія "дійсно не може забезпечити той вогневий вплив, який був, до прикладу, навесні 2022 року".

"Тому що склади з боєприпасами закінчуються. Плюс, додаткове виробництво, яке є в Російській Федерації, в Білорусі, а також завіз через треті країни не дає бажаного результату Російській Федерації забезпечити ту інтенсивність вогню і використання боєприпасів, які були у 2022 році, навесні", - сказав командир роти.

Говорячи про лінію зіткнення в цілому, він відзначив, що інтенсивність обстрілів на непріоритетних для противника ділянках значно знизилася, а на пріоритетних інтенсивність вогню стала набагато більшою, адже там ворог сконцентрував максимальну кількість вогневих засобів.

"Що стосується заяв Пригожина, що йому недостатньо боєприпасів. Це ж не обумовлено тим, що реально у них якісь є проблеми з боєприпасами. Це обумовлено тим, що він не може виконати тих зобов'язань, які взяв на себе", - сказав Федоренко.

За його словами, йдеться про те, що Пригожин взяв на себе зобов’язання взяти місто Бахмут до 9 травня.

"Відповідно, розуміючи, що цих намірів йому не вдасться зреалізувати, він починає шукати, хто міг би бути винний. І робити це публічно. Відповідно, перекидає відповідальність на Шойгу (міністр оборони РФ Сергій Шойгу - Ред.) чи Герасимова (очільник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов - Ред.). Тому будь-яким заявам цих ватажків не варто довіряти, на них рефлексувати", - зауважив командир роти.

Важливі новини Бахмута - зараз це варто знати

Раніше сьогодні, 7 травня, командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський заявив, що росіяни намагаються будь-що захопити Бахмут до 9 травня. Водночас завданням українських воїнів є втримати місто до цієї дати.

Крім того, командир 127-ї бригади тероборони нашої армії Роман Грищенко говорив, що ворог збільшив інтенсивність обстрілів, відновив штурми та підтягують все більше сил.

Вас також можуть зацікавити новини: