Батько загиблого бійця ЗСУ вразив своїм вчинком після смерті сина (відео)

Боєць загинув торік на війні, захищаючи нашу країну від окупантів, йому було 30 років.

На Буковині батько загиблого військового облаштував комп’ютерний клас у школі, де раніше навчався хлопець. На цю справу віддав гроші, які отримав як компенсацію після втрати сина.

Як йдеться в сюжеті ТСН, учні Хотинської школи на уроці інформатики сидять на потужних комп'ютерах. Колись тут і мріяти не могли про таку техніку. Давнє бажання школярів та вчителів мати потужні ПК втілив у життя пан Леонід.

Чоловік пригадує, як водив до цієї школи свого сина Василя. Торік він загинув на війні, захищаючи нашу країну від окупантів, бійцю було 30 років. У пам'ять про сина Леонід вирішив обладнати комп'ютерний клас. 

На стіні нового класу - портрет полеглого Василя Мороза. Пан Леонід вдивляється у нього, тішиться, що тепер діти досхочу займатимуться комп'ютерною графікою та програмуванням. "Він дуже любив комп'ютери, він ними жив", - каже батько полеглого бійця. 

У 2021 році Василь підписав контракт й пішов воювати у Попасну, там його й застала велика війна. Боєць загинув, й коли батько отримав компенсацію, він одразу вирішив пожертвувати частину грошей на школу. "Вчинок батька вражає", - каже директорка Хотинської школи Олена Горбова.

Як родини, які втратили рідних на війні, допомагають Україні

Раніше вдова українського військового Анастасія Лепендіна значну частину грошей з компенсації за його загибель передала волонтерам для підтримки ЗСУ

А на Прикарпатті мати льотчика-винищувача Степана Тарабалки взялася облаштовувати оздоровчий центр для українських бійців.

На Рівненщині Марія Пешко втратила на війні єдиного сина. На згадку про нього зробила подарунок дітям-односельцям - сучасний спортивний майданчик.

На Волині шестеро дітей загиблого українського воїна зворушили всіх своїм вчинком. Вони наколядували на Різдво 2075 гривень й передали їх на потреби ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: