Більшість безробітних у Львівській області мають вищу освіту

Кожний п’ятий безробітний на Львівщині на момент звільнення обіймав посаду керівника або менеджера.

Станом на початок 2022 року через Львівську обласну службу зайнятості роботу шукали 12,8 тисячі безробітних, більшість з яких має вищу освіту.

Як повідомляє Львівський обласний центр зайнятості, середній вік безробітного становить 41,5 років.

Більшість безробітних в області мають вищу освіту (66%), а у Львові безробітних з вищою освітою - майже 80%. У містах живуть 60% безробітних, із них кожний другий – у Львові.

"Кожний четвертий (26%) безробітний мав професійно-технічну освіту. Решта шукачів роботи (8%) були обмежені в можливостях працевлаштування внаслідок наявності лише середньої освіти, відсутності необхідних професійних умінь і навичок належного рівня, а також досвіду роботи", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожНа українців чекають масові звільнення: яких сфер це торкнеться

Понад 40% безробітних до звільнення з роботи працювали у сфері державного управління (21%) та в оптовій і роздрібній торгівлі (19%), кожний шостий – на підприємствах переробної промисловості. У Львові з-поміж безробітних найбільше тих, хто трудився в торгівлі (23%), на підприємствах переробної промисловості (18%) та в сфері державного управління (16%).

Кожний п’ятий безробітний на Львівщині (18%) на момент звільнення обіймав посаду керівника або менеджера.

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, рівень безробіття в Україні серед робочої сили віком 15 років і старше в ІІІ кварталі 2021 року становив 9,1%, знизившись з 9,3% в ІІ кварталі.

Вас також можуть зацікавити новини: