До зламу бази даних одного з найбільших банків Росії "доклалася" й СБУ, - джерело

Після розмови з пранкерами про злам і з приводу необхідності підтримки України власник банку Михайло Фрідман кинув слухавку.

До зламу бази даних одного з найбільших банків Росії - "Альфа-банку" - причетні не тільки українські хакери, але й українська спецслужба. Про це УНІАН повідомило джерело в Службі безпеки України.

"Злив у мережу 30-ти мільйонної бази даних клієнтів "Альфа-банку" - ще одне свідчення величезних "дірок" в системах безпеки російських банків", - зазначило джерело.

Також розповіло, що пранкери зателефонували до власника банку Михайла Фрідмана, щоб повідомити йому "благу звістку" про злам. Також коли вони почали розпитувати чи не хоче олігарх виступити проти війни в Україні, то Фрідман після недовгої розмови кинув слухавку.

"Альфа-банк" - новини

Як повідомляв УНІАН, російський "Альфа-банк" перебуває під міжнародними санкціями через російську агресію щодо України. 

Фрідман також перебуває під західними санкціями. В Україні заарештувано його майно, зокрема його частку в українському "Альфа-Банку" та в компанії, що володіє брендом "Моршинська".

Вчора повідомляли, що українські хакери проникли в базу даних одного з найбільших в Росії "Альфа-Банку" та "винесли" з неї чималу кількість інформації щодо клієнтів цієї установи. Зазначалося, що злам здійснив український проект KibOrg у співпраці з хакерами NLB.

Зазначалося, що здобуто персональні дані понад 30 мільйонів клієнтівбанку.

Проект KibOrg опублікував банківські дані підсанкційного російського олігарха Михайла Фрідмана, що є співзасновнником та співвласником банку, його сина - Олександра Ожельського, блогера-путініста Артемія Лебедєва, співака Тімура Юнусова (Тіматі) та співака Василя Вакуленко (Баста).

В той же час в коментарі російському виданню ТАСС прес-служба "Альфа-Банку" заявила, що жодного зламу не було, мовляв, це фейк.

Вас також можуть зацікавити новини: