Військовим повернули доплати у 30 тисяч гривень / фото t.me/Pavliuk_KSV

Доплати у 30 тисяч гривень повернули не тільки військовослужбовцям, а й поліцейським, а також рядовим службовцям та начальницькому складу цивільного захисту.

"На період дії воєнного стану військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, поліцейським щомісяця виплачується додаткова винагорода у розмірі 30 тисяч гривень незалежно від покладених на таких осіб завдань або районів проходження служби", - йдеться в ухваленій Верховною Радою відповідній поправці до закону, текст якої опублікував народний депутат Олексій Гончаренко.

Також наголошується, що для тих, хто бере безпосередню участь у бойових діях, розмір додаткової винагороди збільшується до 100 тисяч гривень "у розрахунку на місяць пропорційно часу участі в таких діях і заходах".

Відео дня

"Положення цього пункту не поширюється на курсантів (слухачів) вищих військових навчальних закладів, курсантів і слухачів вищої освіти зі специфічними умовами навчання", - йдеться у поправці.

Доплати у 30 тисяч гривень - рішення Верховної Ради

Як писав УНІАН, Верховна Рада повернула військовим доплату в розмірі 30 тисяч гривень. Відповідний законопроект № 8312 депутати підтримали 10 квітня.

Ухвалене нардепами рішення передбачає повернення надбавки захисникам шляхом економії на скорочені зарплати для держслужбовців та менеджменту держпідприємств (до 10 мінімальних зарплат), зазначив депутат Ярослав Железняк.