Хлопці загинули, захищаючи Україну / скріншот

Звання Героїв України посмертно отримали брати Бутусіни. Роман та Леонід - росіяни. 2014 року їхні батьки, втікаючи від путінського режиму, переїхали до України. До війська тоді одразу вступив батько. А згодом на фронті опинились й два старших сини.

Хлопці загинули торік на Чернігівщині, й нині їм посмертно вручили нагороди, йдеться в сюжеті ТСН. Тетяна Бутусіна, згадуючи своїх синів, ледве стримує сльози. Романові було 24, а  Леоніду - 21.

Їхній останній бій був у селі Лукашівка на Чернігівщині. Торік 9 березня росіяни почали його штурм, сили були нерівні, каже батько Олег Бутусін. Він сам тоді воював, коли загинули сини. Інформацію збирав про все сам, сам знайшов і їхні тіла, зрешечені кулями. Роман та Леонід загинули пліч-о-пліч.

Ця родина 9 років тому тікала з російського Владивостока через критику режиму Путіна. За те, що не мовчали, ФСБ оголосила голову родини у розшук. Тоді разом з 12 дітьми Тетяна та Олег оселилися на Прикарпатті. Переїхати до України, як розповідали вони, спонукала й війна на Донбасі. 

Після загибелі Романа та Леоніда в багатодітній родині залишилося 10 дітей, тож батько й мати вирішили взяти під опіку ще двох. Кажуть, що їхній син Роман зі своєю коханою мріяли взяти з дитбудинку двох діток після завершення війни, тож по суті вони виконують його волю.

Частину грошей, яке подружжя отримало як компенсацію після загибелі дітей, вони пустили на добру справу: закупили обладнання для районної лікарні та забезпечили місцеву школу якісною водою.

Як рідні загиблих бійців домомагають Україні

Раніше на Прикарпатті мати загиблого Героя України, льотчика-винищувача Степана Тарабалки облаштувала оздоровчий центр для тих, хто пройшов пекло фронту, та їхніх рідних. 

А вдова українського військового Анастасія Лепендіна значну частину грошей - компенсації за загибель чоловіка - передала волонтерам для підтримки ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: