Екс-керівник Миколаївської прокуратури отримав довічне за державну зраду

Колишнього керівника Миколаївської окружної прокуратури визнано винним у державній зраді Геннадія Германа. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. В повідомленні прізвище не названо.

Суд призначив йому покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацію належного майна. В прокуратурі зазначають, що в суді було доведено, що на початку березня 2022 року, колишній керівник окружної прокуратури з власної ініціативи сприяв державі-агресору у веденні війни проти України. Він надавав представникам РФ наявну в його розпорядженні інформацію військового та оперативно-службового характеру щодо поточної ситуації в м. Миколаєві та Миколаївській області.

Як повідомляє Суспільне, після оголошення вироку Геннадія Германа закидали сирими яйцями. А батьки військових, які загинули під час ракетного удару по казармах у Миколаєві прийшли на суд з портретами загиблих синів.

Відео дня

Сказано, що засідання суду відвідували батьки загиблих бійців у казармах в Миколаєві у березні минулого року. Люди пов'язують смерть своїх рідних з імовірною держзрадою експрокурора.

За даними Служби безпеки України колишній керівник Миколаївської окружної прокуратури співпрацював із представниками силових структур РФ, використовуючи посередника, щоб "відвести сліди від себе".

Він передавав інформацію про: оперативну обстановку у Миколаєві та області; загиблих військових і цивільних осіб, полонених, місця їх утримання; результати обстрілів Миколаєва; добові паролі на блокпости на території області.

Щоб задокументувати зрадника, СБУ провела спецоперацію, в тому числі з імітації злочину. Через підставну особу українська спецслужба передала фігуранту імітовані списки загиблих військовослужбовців ЗСУ. Через декілька днів ці списки уже було зафіксовано у представника РФ, за яким також стежила СБУ.

Затримання зрадників в Україні - деталі

Військова контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного російського "крота" у лавах Збройних Сил України, зловмисник збирав для ФСБ розвіддані про технічний стан українських аеродромів та можливе їх використання бойовою авіацією ЗСУ.

Контррозвідка Служби безпеки України "по гарячих слідах" затримала агента спецслужб Російської Федерації. Підозрюваний скоригував російський ракетний удар по кафе у центрі Краматорська 27 червня.