Експерт прирівняв визнання Володимиром Путіним "ЛНР" і "ДНР" до спецоперації з окупації Криму / фото REUTERS

Вчорашні події можна прирівняти до подій 2014 року, коли була проведена спецоперація з окупації Криму.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей.

За його словами, цілком справдилися прогнози, які він озвучив напередодні, що Росія готується до якогось важливого політичного рішення.

Відео дня

Так, РФ провела засідання Радбезу, на якому ухвалила рішення про визнання "ЛДНР", укази про це згодом підписав президент РФ Володимир Путін.

"На цьому засідання стало зрозуміло, що створена напередодні інформаційна істерія слугувала для того, щоб міністр оборони, міністр внутрішніх справ, голова ФСБ РФ змогли у своїх промовах згадати про ті "жахи", які нібито відбуваються на окупованій території", – розповів Соловей.

Він нагадав, що напередодні Росія через ЗМІ поширила ряд фейків, зокрема щодо нібито обстрілів українськими військовими населених пунктів на Донбасі, "прориву українських диверсантів" на територію Росії тощо.

"Засідання Радбезу РФ було схоже на постановку... Це засідання та події, які передували цьому, можна прирівняти до подій 2014 року, коли була проведена спецоперація з окупації Криму. По факту, ми спостерігали таку ж цинічну спецоперацію Кремля з окупації чергової частини української території", - заявив він.

Нагадаємо, 21 лютого Володимир Путін підписав укази про визнання терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР". У них Путін для "підтримки миру" доручає ввести російські війська на територію ОРДЛО.

Офіс генерального прокурора України відкрив кримінальне провадження у зв'язку із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України.

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що Україна готується подавати додаткові матеріали до Європейського суду з прав людини щодо дій Росії на Донбасі.

Вас також можуть зацікавити новини: