Понад 90% погоджуються з твердженням, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом українського народу / фото УНІАН, Олексій Іванов

Переважна більшість українців вважають Голодомор 1932-33 років був геноцидом українського народу. Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг", оприлюднені на сайті компанії.

Зокрема, 92% погоджуються з твердженням, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом українського народу. При цьому лише 4% заперечують це, вагалися з відповіддю - 4%.

"За останні десять років відбулося зростання у півтора рази кількості респондентів, які погоджуються з тезою про те, що голодомор 1932-33 років є геноцидом українського народу. Голодомор 1932-33 рр. визнають геноцидом абсолютна більшість мешканців як західних, центральних, так і південно-східних областей країни. Також не зафіксовано значних відхилень у вікових розподілах у цьому питанні", - зазначають соціологи.

Відео дня

Визнання Голодомору в Україні 1932-33 рр. геноцидом - останні новини

У жовтні ПАРЄ визнала Голодомор 32-33 років геноцидом українського народу. Рішення підтримали 73 євродепутати.

"Вдячний ПАРЄ за визнання сталінського Голодомору 1932-1933 років актом геноциду українського народу. Важливо, що ПАРЄ також закликала всі парламенти держав-членів Ради Європи та інші парламенти наслідувати цей приклад. Це вірно з моральної, історичної та політичної точок зору", - повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

При цьому президент України Володимир Зеленський назвав рішення ПАРЄ відновленням історичної справедливості.

Згодом американський штат Нью-Йорк визнав Голодомор 1932-33-х років геноцидом українського народу.

Також УНІАН повідомляв, що гроші на музей Голодомору все-таки знайдуться. Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський після переговорів з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Вас також можуть зацікавити новини: