ПАРЄ визнала Голодомор геноцидом українського народу / фото УНІАН, Олексій Іванов

Парламентська асамблея Ради Європи визнала Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Рішення підтримали 73 євродепутати.

"Вдячний ПАРЄ за визнання сталінського Голодомору 1932-1933 років актом геноциду українського народу. Важливо, що ПАРЄ також закликала всі парламенти держав-членів Ради Європи та інші парламенти наслідувати цей приклад. Це вірно з моральної, історичної та політичної точок зору", – повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба у соцмережі Х.

При цьому президент України Володимир Зеленський назвав рішення ПАРЄ відновленням історичної справедливості.

Відео дня

"Відновлення історичної справедливості і пам'яті жертв Голодомору посилає чіткий сигнал: справедливе покарання за всі минулі і нинішні злочини Москви неминуче", – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що рішення підтримали 73 учасники голосування, але один голос був "проти".

ПАРЄ визнала Голодомор 32-33 років геноцидом українського народу

Визнання Голодомору 1932-1933 геноцидом українців - головні новини

28 листопада 2006 року Верховна Рада України прийняла закон  "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні" та офіційно визнала злочин сталінського режиму геноцидом українського народу.

У листопаді 2022 року Україна звернулася до інших держав з проханням визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Таке рішення прийняли вже понад 30 країн, в тому числі Нідерланди та Італія.

Вас також можуть зацікавити новини: