Канада запустить нову програму для українських біженців / фото УНІАН, Микола Тис

Влада Канади запускає нову імміграційну програму для українських біженців. Вона дозволить українським сім'ям, які перебувають в країні, отримати статус постійних резидентів.

Про це сказав міністр з питань імміграції Шон Фрейзер. Як пояснив міністр, Канада надасть порятунок розділеним сім'ям, завдяки цій програмі возз'єднання, і допоможе їм облаштувати життя у нових громадах країни.

Право на участь у програмі матимуть українці, які проживають у Канаді з тимчасовим статусом і мають одного або більше членів сім'ї в цій державі.

Відео дня

Запуск програми заплановано на жовтень цього року. Програма буде безкоштовною і діятиме протягом року.

Українські біженці в Канаді

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Канаду виїхало багато українців. Влада країни з тих пір усіляко підтримує українських біженців. Зокрема, 18 березня минулого року Канада започаткувала тимчасову міграційну програму для українських громадян у зв'язку з війною.

Програма називається "Дозвіл на екстренні подорожі Канада-Україна" (CUAET). В рамках цієї програми українцям і членам їхніх родин пропонується безкоштовний, розширений тимчасовий статус і надається дозвіл на роботу, навчання і перебування в країні.

Вас також можуть зацікавити новини: