Комаровський запропонував саджати на три роки за обливання зеленкою

Лікар Комаровський виступив за суворе покарання за обливання людей хімічними речовинами.

За обливання зеленкою потрібно саджати до в'язниці на три роки, оскільки немає принципової різниці між нею і кислотою.

Про це заявив лікар Євген Комаровський, передає "Україна 24".

"Після страшної трагедії з Катею Гандзюк - чи є принципова різниця між кислотою і зеленкою? Ніякої. Будь-яка людина, яка хімічну речовину хлюпнула в обличчя іншій - це реальний замах на життя і здоров'я. Було б дуже правильно, якби ми зрозуміли: є стандартні види злочинів, за які є стандартні покарання. Не може бути ніяких мотивів, які б виправдали спробу що завгодно хлюпнути в обличчя іншій людині. Можливо, юристи обговорять те що називається прецедентним правом", - сказав Комаровський.

На його думку, після облиття зеленкою потрібно ще оцінити наслідки для потерпілого.

Читайте такожУ Дніпрі таксисти побили пасажира і змусили облитися зеленкою (відео)

"Будь-яка людина, яка бризнула хімією в обличчя іншій, повинна сісти наступного дня на 3 роки, якщо це закінчилося благополучно, як у випадку з Петром Олексійовичем. Якщо ти тільки забруднив одяг - все одно сядеш на 3 роки. Але якщо це призвело до розладів здоров'я, посидиш 5. Будь-яка людина, яка щось хлюпнула, повинна тут же опинитися в СІЗО, а наступного дня піти на зону на 3 роки. Запевняю, що продажі зеленки різко впадуть. Це не ліки, це зброя пролетаріату в нашій країні. І таких речей багато: як тільки вийшов на вулицю зігувати - відразу на зону... Наводьмо порядок", - сказав Комаровський.

Чим небезпечне обливання "зеленкою"

Зеленка містить спирт, погано відмивається зі шкіри і її часто використовують проти політичних або інших опонентів, вважаючи обливання цим препаратом людини безневинною витівкою. Однак, "зеленка" небезпечна для слизових, зокрема очей – може викликати опіки й пошкодити зір, аж до сліпоти.

Вас також можуть зацікавити новини