Марихуану в Україні вирощуватимуть зі штрих-кодом на кожному кущі / фото REUTERS

Марихуана в Україні буде вирощуватися зі штрих-кодом на кожному кущі, заявила в інтерв'ю "Українським новинам" народний депутат і одна з авторів законопроекту про легалізацію медичного канабісу Ольга Стефанишина.

"Вимоги будуть досить жорсткими. Ми прописували, що медичний канабіс будуть вирощувати тільки в закритому приміщенні, тобто в теплицях. Треба обладнати приміщення, забезпечити штрих-кодування кожного куща, зробити відеоспостереження. Все це прописано в законі", - зазначила вона.

Як вона зазначила, покарання за нелегальне використання, вирощування, перепродаж медичного канабісу буде таким же, як і за збут наркотиків. А ліцензія на виробництво коштуватиме, як і на виробництво алкоголю та тютюнових виробів, близько 800 гривень.

За словами Стефанишиної, зараз мінімум 6 мільйонів українців з психологічними травмами і розладами потребують подібного лікування.

Медичний канабіс в Україні - легалізація

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 13 липня Верховна Рада України проголосувала в першому читанні за урядовий законопроект про легалізацію медичного канабісу.

Всього за відповідний законопроект проголосувало 268 народних депутатів: фракція "Слуга народу" - 183 нардепи, "ЄС" - 10, "Батьківщина" - 1, "Голос" - 19, група "Платформа за життя" - 16, "Відновлення" - 11, "За майбутнє" - 8, "Довіра" - 12, позафракційні - 8.

Законопроектом дозволено використовувати в медичних цілях препарати, які були виготовлені з медичного канабісу.