Українцям масово вручають повістки / фото ТСН

Начальник Львівського обласного ТЦК Олександр Тіщенко, коментуючи масову роздачу повісток в Україні, наголосив, що фактично їх можуть вручати особисто в руки всюди - на вулиці, блокпосту, роботі, за місцем проживання чи відпочинку. Й це триватиме мінімум до 20 травня 2023-го.

У коментарі ТСН Тіщенко наголосив, що на сьогодні законодавством не визначено порядку, де можна чи заборонено вручати повістку. "Вручення повісток може здійснюватися будь-де", - заявив він.

У Львівському обласному ТЦК пояснили, що повістки вручаються не для відправки військовозобов'язаного одразу на фронт, а для уточнення його облікових даних. 

Відео дня

Тіщенко також відповів на запитання, скільки ще триватиме ситуація, коли українцям масово вручають повістки:

"Відповідно до указу президента України, воєнний стан продовжений до 20 травня 2023 року, і так, продовжуються мобілізаційні заходи".

Мобілізація в Україні 2023

7 лютого 2023 року Верховна Рада продовжила на 90 днів дію воєнного стану та мобілізації.

Напередодні Кабмін затвердив новий порядок бронювання військовозобов'язаних працівників від мобілізації. Підприємство може забронювати до 50% працівників. 

Повістки в Україні - хто та де має право вручати

В Україні триває мобілізація, тож зупинити військовозобов'язаного громадянина можуть будь-де та вручити йому повістку. Цей документ можуть видати в будь-якому місці, яке не заборонене законодавством України. Серед заборон - не можна силоміць приводити людину до військкомату.

Хто має право вручати повістку:

  • працівники органів місцевого самоврядування;  
  • керівники підприємств, установ, організацій;
  • посадові особи військового комісаріату та територіального центру комплектування;
  • керівники ЖЕКу, ОСББ.

Вас також можуть зацікавити новини: