У поштову скриньку військовозобов'язаним тепер кладуть або відправляють рекомендованим листом два папери, каже адвокат / фото Генштаб ЗСУ

Адвокат Роман Сімутін розповів про новий креатив від ТЦК. Йдеться про надсилання повістки разом із викликом про розгляд адміністративної справи за порушення військового обліку.

У своєму YouTube-каналі правник заявив, що у поштову скриньку тепер кладуть або відправляють рекомендованим листом два папери:

  • повістку із зазначенням дати прибуття до ТЦК, умовно – 01.06.2023 р.;
  • і виклик про розгляд адміністративного правопорушення на 03.06.2023 р.

"Де у виклику пишуть: 03.06.2023 року щодо вас буде складено протокол за ст. 210 КУпАП, але в разі явки до ТЦК 03.06.2023 р. справу щодо примусового приводу щодо вас буде скасовано", - пояснює Сімутін.

Відео дня

Він наголосив: якщо ви не прибули за повісткою у вказану дату, то щодо вас через два дні розглянуть адмінматеріали та притягнуть до відповідальності зі штрафом у 5100 грн. 

"За креативність підходу – це п’ятірка, а от по предмету адміністративне право – двійка. Адже дата виклику та дата повідомлення легко перевіряються. Звісно, це займе чимало часу, але найголовніше, що порушена послідовність запрошення та розгляду справи, тож в суді цей трюк розвалиться", - заявив Сімутін.

Адвокат вкотре наголосив: якщо ви не скасуєте постанову ТЦК про штраф і сплатите його, то визнаєте свою вину й погодитеся з правомірністю притягнення до відповідальності. А далі – кримінальне провадження, підозра та розшук.

Мобілізація в Україні влітку 2023 року

Із самого початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні оголошено мобілізацію. До армії призивають чоловіків віком 18-60 років, втім є й винятки. 

У нашій країні воєнний стан подовжено до 18 серпня 2023 року, тож масова роздача повісток триватиме. До речі, нещодавно було розширено повноваження ТЦК: тепер їхні представники можуть вручати повістки військовозобов'язаним у будь-якій області, незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку.

Крім того, 30 травня Рада знизила граничний вік призову на строкову службу з 27 до 25 років, тобто тепер чоловіків від 25 років можуть мобілізувати.

Вас також можуть зацікавити новини: